logo

Düşen Dalgıç Pompa Kuyudan Nasıl Çıkarılır

Düşen Dalgıç Pompa Kuyudan Nasıl Çıkarılır

Dalgıç pompa kuyu flanşı ve elektrik bağlantılarını  kuyu üstünden baktığınızda göremiyorsanız , veya kuyu vanasını açtığınızda düzgün su akışı yok ise dalgıç pompa kuyu içinde sıkışmış veya kuyu içine düşmüş olabilir.

Derin Kuyu Vaziyet Planı

Sondaj kuyularında 10 ila 500 metre derinlikte yer alan dalgıç pompa, bir elektrik motoruna bağlı bir silindirdir. Motor, size ölümcül bir şok verebilecek 220V  veya 380V sistemle çalışır suya daldırılabilir bir pompanın kuyu mahfazasından çıkarılması tipik olarak profesyonel yardım gerektirir.

Derin Kuyularda Çalışan Dalgıç Pompaların Ağırlıkları

100 metre'lik bir kuyudaki pompanın, kablo ve su dolu borunun ortalama ağırlığı en az 500 kg ve daha fazladır. Daha derin kuyu sistemleri için pompalar 1000 kg daha ağır olabilir.Dalgıç pompanın kuyuya geri düşmesini önlemek için tüm sistem sürekli olarak kaldırılmalıdır. Eğer sistem çok ağır Elle kaldırmak için, bir caraskal- vinç veya vinçli özel donanımlı bir pompa vinci ile kaldırılması gerekir.

Derinliği Bul

Kuyularınızın ne kadar derin olduğu konusunda hiçbir fikriniz yoksa, kayıt için yerel inşaat departmanınıza danışın. Orijinal kuyu delici, kayıt derinliğine sahip olabilir. Bu işe yaramazsa, damgayı veya küçük bir metal plak olup olmadığını iyice kontrol edin. Tankın etrafındaki evin içine bakın. İleriye dönük montajcılar bazen evin içindeki kuyu borularının veya sistem bileşenlerinin yakınındaki saplamalara veya kirişlere gözlükler yazarlar. Her şey başarısız olursa, bir kamerayla kuyuyu kapsaması için bir hizmet kiralayabilir veya koni şeklindeki bir mıknatısı bir ipte kuyuya indirmenin DIY yöntemini deneyebilirsiniz.

Tahlisiye Aracı

Düşen pompa borusuna tutup yukarı çekmek için yapılan özel aparattır. Ters diş , düz diş gibi versiyonları olup kuyuya düşem pompa borusuna uygun çap ve boyutta yapılmalıdır.

Düşen Dalgıç Pompaların El İle Çekilmesi

Dalgıç bir pompayı 100 metre ve daha kısa kuyulara düşen pompaları çıkarmak için atılacak temel adımdır. Beden gücü ve teknik ekipman yok ise bu çalışmayı profesyonellere bırakın.

Adım 1 Bölgeyi Temizle

Kuyu pompasına giden elektriği kapatın.  Uygun çapta çalışma alanı yaratın, bitkilerin veya kuyu gövdesinin önündeki engelleri temizleyin. Kaymaz eldiven ve koruyucu gözlük takın.

Adım 2 Kuyu Başlığını Çıkarın

Somunları kasanın üstündeki kapaktan çıkarmak için 3/4 inç soket ve mandal kullanın. Kuyu kapağı ile kasanın arasına bir tornavida yerleştirin. Kapağı kasadan kaldırın.

Adım 3 T-Kolu Aracı bağlayın

T-kolu aracını takın kuyuya. Borunun dişi ucunu arayın. T-kolu aracının ucunu borudaki dişlere geçirin. Bu kavşak adaptördür ve suyun evinize aktığı 90 derecelik borudan ayrılmalıdır.

Adım 4 Bağdaştırıcıyı çıkarın

Adaptörü borudan ayırmak için T-koluna bir çekiçle hafifçe vurun. Adaptör ve boruyu beraberinde getirerek T-tutamacını kasadan dışarı çekin. Adaptörün altındaki su borusuna 1/4 inç güvenlik halatı bağlayın.

Adım 5 Pompayı Çek

Su borusunu yukarı çekin. Pompa borusundan çıkana kadar, gevşek boruyu elinizle çekerken yoldan çıkarmak için bir asistan kullanın.

Ağırlık, Borular ve Güvenlik

Pompa galvanizli boru ile asılırsa, pompa bir caraskal veya vinçli bir kamyonla kaldırılmalıdır. Her 3 metre  ayaklık bölüm bir seferde bir parça desteklenmeli, sökülmeli ve sökülmelidir. Zorluk, ağırlık, ekipman ve pompaya zarar verme veya şok ya da yaralanma olasılığı nedeniyle profesyonel bir destek almanız şiddetle tavsiye edilir.

 Dalgıç pompa kurtarma profesyonel bir iştir. Can ve mal kayıpları yaşanmaması için lütfen düşen dalgıç pompaya müdahale etmeyin...

dalgıç pompa, dalgıç pompa servisi, dalgıç pompa hizmeti, su sondajı, kuyu kurtarma, kuyu temizliği, iistanbul dalgıç pompa, istanbul dalgıç pompa servisi
Copyright © 2017 - dalgicpompaservisi.com - Tüm Hakları Saklıdır.
dalgıç pompa, dalgıç pompa servisi, dalgıç pompa hizmeti, su sondajı, kuyu kurtarma, kuyu temizliği, iistanbul dalgıç pompa, istanbul dalgıç pompa servisi